De Bontiustulp

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_predefined_color=”accent4″][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Willy Spaan, voorzitter van de raad van bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), heeft woensdag 19 april de nieuwe ‘Bontius tulp’ in ontvangst genomen van tulpenkweker Simon Pennings. De speciaal gekweekte tulp is vernoemd naar de Bontius Stichting en is bij de overhandiging officieel gedoopt. De Bontius Stichting werft fondsen voor het wetenschappelijk onderzoek van het LUMC en viert deze maand haar tienjarig bestaan.

Vlnr: Dave Clemens, Simon Pennings (bloembollenkwekerij W.A.M. Pennings), Henk Elzevier (uroloog), Willy Spaan (voorzitter Rad van Bestuur LUMC), Viola Welter (relatiemanager fondsenwerving Bontius Stichting)

Pennings, van bloembollenkwekerij W.A.M. Pennings uit Noordwijkerhout, kwam op het idee om een tulp te vernoemen na een gesprek met LUMC-arts Henk Elzevier. “Hij vertelde zo enthousiast over het goede en bijzondere werk van de Bontius Stichting, dat ik op deze manier een steentje wilde bijdragen. We hebben een tulp geselecteerd in een vrolijke kleur die lang en vroeg in het seizoen bloeit. Zo kunnen mensen er zo lang mogelijk plezier van hebben. We zijn nu hard aan het werk om ervoor te zorgen dat er volgend voorjaar 40.000 Bontius tulpen in Nederland bloeien.”

Bron persbericht LUMC

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4243″ img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row]